היווניה הכי שמחה בגוש דן

 היווניה הכי שמחה בגוש דן

הקבב היווני. צילום רועי יוסף

גרקו באזורי חן בתל אביב היא ללא ספק המסעדה הכי טובה שאכלתי בה החודש (ולפי המשקל אכלתי בלא מעט מסעדות לאחרונה). לא הייתי מעולם ביוון, אבל אחרי שביקרתי במסעדה הזו הרגשתי כאילו החתמתי דרכון.

הקונספט הוא בוזוקיה יוונית אותנטית שמתבססת על השילוש הקדוש: לב, נשמה ואהבה. למעשה נקודת התרופה היחידה של המקום היא השירות האיטי. לקח לנו 20 דקות לקבל את המנה הראשונה – פיתה מעולה עם ממרח שום וחמוצים – והקצב הזה נשמר לאורך כל הארוחה.

הפיתה היוונית. צילום רועי יוסף

המנות העיקריות – סובלקי קבב וגירוס עגל כבש – היו מעולות והן החליקו בגרון עם בירה מיתוס וקוקטייל גריק מאמה (שילוב נהדר של אניס ושקדים).

כבש של גרקו. צילום רועי יוסף

הקינוח המפתיע – עוגת תמרים מעולה עם פקאן וגלידת וניל – הימם אותנו. זו מנה כל כך מנחמת שאתם לא תרצו שהיא תיגמר.

הקינוח של גרקו. צילום רועי יוסף

אחרי ששילמנו את החשבון (309 שקל – סביר בהחלט) הגיע לפתע הקפה (שירות איטי כבר אמרנו?) וסגר לנו את הפינה. גרקו – חוויה אותנטית מומלצת לכל מי שבא ליהנות ולא ממהר.

אורי צבי גרינברג 25, תל אביב יפו

072-392-9858

החשבון בגרקו. צילום רועי יוסף

0 Reviews

כתבות מומלצות